Shin Megami Tensei – Anmeldelse af videospil

Det var næsten fire år siden den oprindelige Shin Megami Tensei udgivet. Persona 4 er endelig tilgængelig på PlayStation 3! Det var ventetiden værd.

Persona 4 er et actioneventyrspil. Det låner elementer fra Persona-serien, men det mister ikke sine originale ideer. Persona 4’s nyeste tilføjelse er den menneskelige form. Ikke flere monstre, der undviger dine spark.

Persona 4 skiller sig ud på grund af sine sociale roller. Dette ligner Persona 3’s, hvor Ryu møder mange mennesker. Ryu’s meetups tjener ikke som en forfremmelse til hovedpersonen, men de tilføjer til historien.

Min største klage over tidligere persona spil var deres tilfældighed. Hver by har en togstation, der giver den perfekte introduktion. En samtale er den bedste måde for en spiller at blive introduceret til en anden person. Persona 3 er et godt eksempel på dette. Du endelig komme til at tale med den person, der vil ende med at blive din partner i kamp.

Det betyder ikke noget, hvis du vil have en samtale med alle på et sted, selv om. Hvor mange gange har vi prøvet at lære nogen at kende et nyt sted, kun for dem at glemme det? Det er normalt at ville undgå at sige noget, som du måske fortryder senere. Det bør dog ikke være hovedfokus i en persons liv.

Det betyder ikke, at du skal tale med alle, men du skal føle dig mindre tilbageholdende med at tale med nogen, du aldrig har mødt. Persona 4 har en fantastisk måde at håndtere dette på. De har gruppesamtalebobler, så du nemt kan chatte med andre mennesker.

Det betyder ikke noget, om du er akavet eller ej, når du endelig har chancen for at tale med en tilfældig person. Du kan tale med hver person uden at afbryde deres samtaleboble, mens samtaleboblerne bevarer fornemmelsen af en normal samtale.

Persona 4 har også store RPG elementer. RPG-spillet i et daginstitution fortæller dig deres meninger om dig baseret på din interaktion med dem tidligere. Selv hvis de nægter at give dig en dato, kan du stadig spille et mini-spil.

Der er mange flere RPG elementer. Selv hvis din date endnu ikke har begået, er der idol oplevelser, der kan gøres for at forbedre dit forhold til en anden karakter. Selvom dette ikke garanterer en dato eller et langvarigt forhold, vil det fjerne kedsomhed fra at chatte i timevis med den fyr, du gik på en date.

Du spiller gennem tilfældige begivenheder, hvilket gør RPG endnu sjovere. Tilfældige partimedlemmer slutter sig til din gruppe uden nogen sammenhæng. De kan invitere dig ud på en udflugt, men du vil ofte finde ud af, at de vil ud med dig.

Tanken om at spille et langt spil med tilfældige begivenheder i tur-baserede RPGgames var skræmmende. Fordi du vil vide, hvad der skete med Shurenney, er tilfældigheden en fantastisk måde at tilføje nyhed til dette spil. Du kan også have et romantisk forhold. Du vil finde side quests, der holder nogle af de gamle mekanikere fra tidligere persona spil. For at gøre en pige min type jeg brugte Daginstitution. Nogle gange kan du tilkalde hjælpere ved hjælp af det okkulte. Men den tilfældige mekanik har deres charme og vil få dig til at spørge “What’s Next?” Du kan finde ud af mere på www.whatstheNext.org

En anden vidunderlig funktion er muligheden for at indstille dine egne udfordringer. Du kan gøre din figurs liv lettere ved at oprette husregler. Du kan også finde mange af disse i den anden udgave.

Atlantica er kort sagt et fantastisk spil og er hurtigt stadig et af de bedst bedømte spil til PSP.

Atlantica modtager en rating på 4/5.

Nu tilgængelig på PlayStation Network. Fås i britiske butikker den 9. april. Forlystelsespark, og Drake’s Fortune Collection Vinter 2009.

Skriv kommentar